/ Meer dan 40 jaar ervaring

Over Holtim

/ Kennis en advies

Holtim staat voor meer dan 40 jaar ervaring in de houtsector

Architecten, schrijnwerkers, parketteurs, aannemers en houthandels rekenen op onze kennis en advies wat betreft de verschillende houtsoorten en hun toepassingen. Voor elk project brengen we je in contact met de beste leveranciers, verdelers en plaatsers of coördineren we zelf het hele proces mee met jou.

Holtim - Advies in hout
"Onze missie is om hout als materiaal eer aan te doen.”
Rudi Hoebeek | Holtim
/ Liefde voor hout

Over Rudi Hoebeek

Bestuurder Rudi Hoebeek kreeg de kennis van hout mee van zijn vader, grootvader en overgrootvader die in de houtsector werkten. Zelf was hij jarenlang voorzitter van het Belgian Wood Forum, CEO van zijn houtverwerkingsbedrijf en Voorzitter van Unizo Provincie Antwerpen.

Vandaag is hij naast Uitvoerend Bestuurder van Holtim ook Voorzitter van Syntra. Hij combineert zijn liefde voor hout met zijn passie voor het stimuleren van vakmanschap.

/ De waarde van hout

Onze missie

/ 01

Bouwprofessionals helpen bij hun keuze

Architecten, ontwerpers, houthandels, schrijnwerkers: allemaal komen ze in contact met hout. Het is alleen niet eenvoudig om als professional weg te vinden in het hele ecosysteem. Zit jij met een vraag over hout of zoek je een leverancier? Dan helpen wij je op weg of brengen je in contact met iemand uit ons netwerk.

/ 02

Het delen van kennis over hout

Bij Holtim zijn we fan van hout. Elke boom is anders, met zijn kwaliteiten en gebreken. Daarom moet je de juiste houtsoort kiezen voor elk project. Door het delen van onze kennis willen we duidelijkheid scheppen over hout als materiaal, zodat iedereen er ten volle van kan genieten.  

/ 03

Hout beschermen voor de komende generaties

Hout wordt in heel wat niet-Europese landen nog te weinig naar waarde geschat. Bossen worden er platgebrand om plaats te maken voor landbouw of bouwprojecten. Door hout als gegeerd bouwmateriaal te positioneren, krijgt het vanzelf meer waarde. Zo wordt het lucratiever om er duurzaam mee om te springen dan een bos plat te branden. Samen beschermen we de volgende generaties.

/ Holtim merken

Onze merken en partners

Holtim Partner - Sivalbp
Holtim Partner - VenusDesign
Holtim Partner - Livingdoor
Holtim Partner - Proficol
Holtim Logo - Advies in hout
Holtim Partner - Zenon
Holtim Partner - Mapo group
Holtim Partner - Proficol