/ Parket

Vloeren

Een houten vloer is tijdloos en geeft een woning persoonlijkheid. Met de kleur en tekening van het hout, de afwerking en zelfs het legpatroon druk je een eigen stempel op de ruimte. Bovendien is hout warmer aan de voeten dan tegels. En gezien wij alleen houtsoorten leveren uit duurzaam beheerde bossen, kun je erop vertrouwen dat je met de aankoop van een houten vloer een ecologisch verantwoorde keuze maakt voor jouw project.

/ Eiken vloeren

Europese eik: onze favoriete houtsoort voor vloeren

Voor houten vloeren gaat onze voorkeur uit naar eikenhout. Eik straalt tijdloze luxe uit en geeft cachet aan een ruimte. Het is een harde, duurzame houtsoort die tegen een stootje kan en vaak mooier wordt met de jaren. Bovendien is eik veelzijdig: elke bewerking geeft een totaal ander effect. Europese eik is ook een ecologisch verantwoorde keuze. Wij werken alleen met milieubewuste partners die eikenhout aanbieden dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen.

/ Gesorteerd volgens uitzicht

De preselectie van het hout

Een boom leeft, en daarom ziet het hout van een boom er niet overal hetzelfde uit. Daarom worden de houten planken gesorteerd volgens uitzicht.

Iets voor jouw project?
/ Ecologische voetafdruk

Afwerking van je houten vloer

Of een houten vloer een rustieke of moderne look heeft, hangt ook af van de behandeling van het hout. Na het schaven en schuren kunnen we het hout roken, trommelen, verouderen, borstelen of een zaagmotief geven om het eindresultaat meer doorleefd te maken. Ook qua kleuren kun je alle kanten uit: van een natuurlijke lichte goudkleur tot een moderne grijze, rosé of witte sluier of donkere tinten als espresso of mocca. Zo bestaat er voor elke woning, project of klant een perfecte houten vloer.

/ Parketvloer

Massief of meerlagig parket?

Een massieve parketvloer is gemaakt van een enkele laag hout. Meerlagig parket ziet er aan de oppervlakte hetzelfde uit, maar bestaat uit meerdere lagen plaatmateriaal met een massief houten laag erbovenop. Meerlagig parket kan beter tegen vocht of temperatuur-schommelingen en is bovendien het best geschikt voor vloerverwarming.

/ Tips & Tricks

De legrichting van de vloerplanken

Houd bij het ontwerpen zeker rekening met de legrichting van je houten vloer. Vloerplanken in de breedte doen je kamer breder lijken, in de lengte maken ze de ruimte optisch langer en diagonaal gelegde planken trekken de hele ruimte meer open.

Let wel op: bij het leggen in de breedte moet je meer inkorten en gaat er dus meer materiaal verloren. Voor elke ruimte geldt: leg de planken het liefst in de richting van de belangrijkste lichtbron. Dan zijn de naden het minst zichtbaar.

/ Legpatronen parket

Welk legpatroon voor je houten vloer?

Visgraat parket

Visgraatpatroon

Bij het visgraatpatroon leg je de panden schuin en haaks waardoor je een reeks van op elkaar volgende V’s verkrijgt. Gebruik dit patroon als je van de vloer de blikvanger van de kamer wil maken.

Planten houten vloer

Plankenpatroon

Bij het plankenpatroon liggen de brede planken naast elkaar. Gebruik dit patroon als je rust wil creëren in een ruimte. Hoe breder de planken, hoe meer sereniteit het geheel uitstraalt.

Strips houten vloer

Strips

We hebben houten planken in verschillende breedtes en lengtes. Kies je voor extra smalle planken? Dan krijg je een heel levendig effect, ideaal voor kleine ruimtes die je een speciale toets wil geven.

Zelf aan de slag?

Bekijk jouw ruimte met een houten vloer van Zenon Floors.

Logo zenon
/ Holtim vloeren

Onze partner voor vloeren: Zenon Floors

Voor houten vloeren werken we samen met Zenon Floors, een Pools familiebedrijf dat in de laatste twintig jaar is uitgegroeid tot een internationaal erkende leverancier van kwaliteitsvloeren uit eik. Zenon is al sinds 2005 FSC-gecertificeerd en werkt uitsluitend met hout uit duurzaam beheerde Europese bossen. De stijlvolle vloeren van Zenon Floors zijn gegeerd bij het hogere segment en worden dan ook vaak geplaatst in hotels, winkels en luxewoningen.

/ Wij geven graag advies

Houten vloer nodig voor jouw project?

Vraag hulp aan onze houtexperts. We helpen je bij het kiezen van de meest geschikte vloer en brengen je in contact met de beste vakmensen voor de levering van je materiaal en de uitvoering van jouw project.

Stuur een bericht