Lambrisering

Lambriseren is het bekleden van een binnenmuur met houten panelen. Met lambrisering geef je textuur en karakter aan een ruimte en bied je extra bescherming aan de achterliggende muur. Door te spelen met lambrisering maak je een ruimte optisch groter of net kleiner, afhankelijk van de afmetingen en plaatsing.

Chalet Patagonia à Courchevel | Agence Vallat Estate | Poseur: LP Charpente
/ Houten wandpanelen

Lambrisering voor plafonds

Bij het woord lambrisering denkt iedereen meteen aan muurbekleding, maar ook voor een plafond is lambrisering uitermate geschikt. De houten panelen hebben een geluiddempend effect. Dat je hiermee ook eventuele imperfecties van het plafond verbergt, is mooi meegenomen.

/ Houten wandpanelen

Speel met kleur en afwerking

Door te spelen met de kleuren en afwerkingen van lambrisering geef je een originele en frisse toets aan een ruimte. Een lichte naturel houtkleur past perfect binnen een Scandinavische stijl van je interieur, terwijl je met houten wandpanelen in ceruse wit een Long Island of Ibiza-gevoel kunt oproepen. Getrommeld hout heeft dan weer een verweerde look die naadloos aansluit bij rustieke, landelijke woningen.

Architecte d'intérieur: Francois Champsaur | Photographe: Laurent Benoit
Chalet Patagonia à Courchevel | Agence Vallat Estate | Poseur: LP Charpente
/ Thermisch gestabiliseerd hout

Hout in de badkamer? Het kan!

In vochtige omgevingen durft hout wel eens omkrullen of krimpen. Met thermisch gestabiliseerd hout hoef je je daar geen zorgen over te maken. Het doorloopt een volledig natuurlijk verhittingsproces waardoor het vochtbestendig wordt gemaakt en geschikt is voor gebruik in badkamers en andere ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad. 

Iets voor jouw badkamer?
/ Holtim lambrisering

Onze partner voor lambrisering: Sivalbp

Het produceren van de perfecte wand- en plafondpanelen voor elk project vraagt een specifiek vakmanschap. Daarom werken wij voor lambrisering samen met een Franse vakspecialist: Sivalbp. Dit bedrijf produceert al sinds 2008 houtproducten in het hart van de Alpen, volgens strikte milieunormen. 

Bedrukte panelen van Mapo Group
Holtim Partner - Mapo group
/ Bedrukte wandpanelen

Onze partner voor bedrukte wandpanelen: Mapo Print

Wil je een effen muur meer persoonlijkheid geven? Of zoek je als restaurant, hotel of winkel een manier om je merk in de verf te zetten? Laat dan je foto of ontwerp digitaal printen op een wand van MDF plaatmateriaal. Deze gepersonaliseerde muurbekleding is kras- en waterbestendig door de afwerking met een stevige UV-lak. De panelen zijn makkelijk met een natte doek schoon te maken. Ben je uitgekeken op de print? Dan kun je die gewoon overschilderen. Voor deze producten werken we samen met de experts van Mapo Print en Future Walls. 

/ Wij geven graag advies

Lambrisering nodig voor jouw project?

Vraag hulp aan onze houtexperts. We helpen je bij het kiezen van de meest geschikte lambrisering voor muren of plafonds en brengen je in contact met de beste vakmensen voor de levering van je materiaal en de uitvoering van jouw project.

Stuur een bericht