/ Gevelbekleding

Thermopopulier gevelbekleding

Thermopopulier is thermisch gemodificeerd hout van de Europese of Noord-Amerikaanse ratelpopulier. Het hout heeft een warme goudbruine tint die na verloop van tijd verkleurt tot zilvergrijs. Een andere naam voor Thermopopulier is Thermo Aspen of Thermopop.

/ Thermopopulier voordelen

Voor een moderne, strakke gevel

Thermopopulier heeft nauwelijks knopen of noesten. Dat maakt de houtsoort ideaal voor bouwprojecten met een strakke look. Het resultaat is een rustige, egale uitstraling die perfect past bij een moderne gevel.

Vele afwerkingsmogelijkheden

Met thermopopulier krijgt je creativiteit vrij spel: je kunt het hout horizontaal of verticaal plaatsen, in de vorm van latten, planchetten of blokprofielen in verschillende afmetingen, met open of gesloten voeg. De mogelijkheden qua uitvoering zijn eindeloos.

/ Waarom Thermopopulier?

Voordelen van een Thermopopulier gevelbekleding

Iets voor jouw project?
/ Natuurlijke vergrijzing

Kan onbehandeld gebruikt worden

Thermopopulier kan perfect onbehandeld gebruikt worden op gevels. De goudgele kleur zal na een tijd op een natuurlijke manier vergrijzen onder invloed van wind, regen en zon. De nerven en de tekening blijven even mooi zichtbaar na de vergrijzing. Met andere woorden: als het hout mag vergrijzen, hoef je het niet voor te behandelen.

Holtim Duurzaam hout
/ Thermisch gemodificeerd

Thermopopulier gaat lang mee

Een gevel moet bestand zijn tegen weer en wind. Daarom wordt populierenhout voor gevelbekleding altijd thermisch gemodificeerd. Dat is een verhittingsproces met stoom waardoor het hout een langere levensduur krijgt, beter bestand is tegen schimmels en beter isoleert. Dankzij dat proces stijgt Thermopopulier naar een duurzaamheidsklasse 2

/ Betaalbaar alternatief

Betaalbaar en ecologisch alternatief voor tropisch hout

Thermopopulier is een betaalbaar alternatief voor dure tropische houtsoorten zoals Padouk, Afrormosia, Fraké en Ayous. Het is ook een meer ecologische keuze omdat de populieren komen van duurzaam beheerde bossen uit Europa en Noord-Amerika. Populieren zijn veelvuldig aanwezig en groeien heel snel terug. Voor de thermobehandeling ervan worden bovendien geen chemicaliën gebruikt – enkel stoom en warmte.

“Populieren zijn veelvuldig aanwezig en groeien heel snel terug.”
/ Populieren

Gouden kleur behouden? Dat kan!

Wil je de gouden kleur van Thermopopulier behouden en de vergrijzing tegengaan? Dan zijn er verschillende behandelingen mogelijk, zoals een houtbeits of een oppervlakteafwerking. 


/ Thermopopulier plaatsen

Voordelen van Thermopopulier voor de plaatser

Licht gewicht

Het lichte hout is makkelijk te hanteren en op hoge plekken te monteren.

Bewerkbaar

Populier is makkelijk om te zagen, boren, schroeven en plaatsen.

Stabiel

Door de thermische modificatie is het hout erg stabiel en vormvast.

/ Tips & Tricks

Tips voor een egale vergrijzing

Wil je Thermopopulier gebruiken op een plaats waar de regen niet komt, zoals binnen een overkapping of onder een balkon? Dan zal het hout daar minder vergrijzen. Er kan namelijk een kleurverschil optreden naargelang de invloed van de weersomstandigheden. Houd daar rekening mee bij het ontwerpen. Werk je aan een project met een ongelijke blootstelling aan de elementen? Laat het hout dan al op voorhand voorvergrijzen waardoor de gevel vanaf het begin al egaal grijs is.

Realisaties

Holtim logo
/ Holtim Gevelbekleding

Ons merk van Thermopopulier gevelbekleding: Holtim

Thermopopulier is een van onze specialisaties. Bij Holtim beschikken we over de kennis en de producten om architecten en houthandelaars te begeleiden bij elk project waarvoor thermopopulier nodig is. Zoek je toch een andere houtsoort voor je gevel? Dan brengen we je graag in contact met een van onze vertrouwde partners.

/ Wij geven graag advies

Houten gevelbekleding nodig voor jouw project?

Vraag hulp aan onze houtexperts. We helpen je bij het kiezen van de meest geschikte houten gevelbekleding en brengen je in contact met de beste vakmensen voor de levering van je materiaal en de uitvoering van jouw project.

Stuur een bericht